tag:blogger.com,1999:blog-3004297301179084379.post9096411084198907804..comments2023-05-07T11:43:00.934+02:00Comments on Kreatorta: PiskótaMelindahttp://www.blogger.com/profile/11588805190266480023noreply@blogger.comBlogger12125tag:blogger.com,1999:blog-3004297301179084379.post-69508684455218424312021-02-28T10:42:47.849+01:002021-02-28T10:42:47.849+01:00Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3004297301179084379.post-63377580199777471432021-02-18T18:32:33.321+01:002021-02-18T18:32:33.321+01:00Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3004297301179084379.post-13230862589849295702019-05-14T23:22:04.893+02:002019-05-14T23:22:04.893+02:00Kedves Adri! Kb. 185 fokon 10 perc + 175-180 fokon...Kedves Adri! Kb. 185 fokon 10 perc + 175-180 fokon 20-25 perc. Nem szabad kinyitni a sütőajtót, csak az utolsó 5-10 percben, különben összeesik a tészta. Tűpróbával tudjuk ellenőrizni: beleszúrunk egy fogvájót és ha tisztán, nem ragacsosan, maszatosan jön ki akkor elkészült. Ha a piskóta elválik a tortaforma oldalától, az is annak a jele hogy elkészült.Melindahttps://www.blogger.com/profile/11588805190266480023noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3004297301179084379.post-72495203297912859472019-05-14T08:21:40.365+02:002019-05-14T08:21:40.365+02:00mennyi ideig kell sutni es hany fokon?
elore is k...mennyi ideig kell sutni es hany fokon? <br />elore is koszonom a valaszt Adrihttps://www.blogger.com/profile/14504059503099737641noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3004297301179084379.post-28334868923614612602010-08-12T06:51:20.767+02:002010-08-12T06:51:20.767+02:00Köszi a válaszokat és a segítséget! ;-)Köszi a válaszokat és a segítséget! ;-)Eszterhttps://www.blogger.com/profile/03300302186639211000noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3004297301179084379.post-59834996750521472972010-08-11T15:36:38.260+02:002010-08-11T15:36:38.260+02:00Igen, utána megnéztem a képet, és nem volt az olya...Igen, utána megnéztem a képet, és nem volt az olyan alacsony. :)<br />Az oldalára nem tettem sütőpapírt, csak kivajaztam, kiliszteztem. A sütést így szoktam: 2 ütemben, először egy kicsit magasabb, aztán alacsonyabb hőfokon.Melindahttps://www.blogger.com/profile/11588805190266480023noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3004297301179084379.post-46396169190439973302010-08-11T15:24:22.676+02:002010-08-11T15:24:22.676+02:00A kb 5 cm az stimmel.
Köszönöm a tanácsokat.
Még a...A kb 5 cm az stimmel.<br />Köszönöm a tanácsokat.<br />Még annyi kérdésem lenne, hogy a sütőforma oldalát is kibéleled sütőpapírral?<br />És mi az ideálisabb? Sütni magasabb hőfokon rövidebb ideig vagy alacsnyabb hőfokon tovább? <br /><br />Köszönöm szépen: EszterEszterhttps://www.blogger.com/profile/03300302186639211000noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3004297301179084379.post-66214445370561572572010-08-11T13:36:49.848+02:002010-08-11T13:36:49.848+02:00Hát, sajnos nem tudom. :( Lehet, hogy a fotó is cs...Hát, sajnos nem tudom. :( Lehet, hogy a fotó is csal egy kicsit, ez kb. 5 cm magas lehetett. A piskóta titka abban van, hogy sok levegő kerüljön a tésztába, aztán benne is maradjon. Ehhez a legfontosabbak:<br />- keményre verni a habot,<br />- keményre, világosra verni a sárgáját,<br />- nagyon-nagyon óvatosan összekeverni a a kettőt a liszttel,<br />- ideális hőfokon sütni (ezt nehéz meghatározni, az én villanysütőm 8-as fokozatán 10 perc + a 7-esen kb. 20-25 perc),<br />- nem szabad kinyit a sütőajtót, csak a vége felé, az utolsó 5-10 percben,<br />- tűpróbával ellenőrizhetjük (beleszúrunk egy fogvájót és ha tisztán, nem ragacsosan, maszatosan jön ki akkor jó).<br />Bízom benne, hogy tudtam segíteni.Melindahttps://www.blogger.com/profile/11588805190266480023noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3004297301179084379.post-22685805877301275542010-08-11T13:30:22.332+02:002010-08-11T13:30:22.332+02:00Bocsi, a link lemaradt: http://recepteszter.blogsp...Bocsi, a link lemaradt: http://recepteszter.blogspot.com/search/label/S%C3%BCtem%C3%A9nyEszterhttps://www.blogger.com/profile/03300302186639211000noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3004297301179084379.post-2648948601460691142010-08-11T13:14:12.025+02:002010-08-11T13:14:12.025+02:00Köszi a választ. A recepted alapján készítettem el...Köszi a választ. A recepted alapján készítettem el én is. De az enyém miért lett ilyen lapos akkor??? :-(((Eszterhttps://www.blogger.com/profile/03300302186639211000noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3004297301179084379.post-6101871789608001352010-08-11T09:15:18.344+02:002010-08-11T09:15:18.344+02:00Szia Eszter! Ez 26 cm-es forma volt. Bele is írom ...Szia Eszter! Ez 26 cm-es forma volt. Bele is írom a receptbe. :)Melindahttps://www.blogger.com/profile/11588805190266480023noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3004297301179084379.post-76578710239868113162010-08-11T06:53:11.241+02:002010-08-11T06:53:11.241+02:00Szia!
Meg szeretném kérdezni, hogy ezt a piskótát ...Szia!<br />Meg szeretném kérdezni, hogy ezt a piskótát hány cm-es tortaformában sütötted?<br />Köszi: EszterEszterhttps://www.blogger.com/profile/03300302186639211000noreply@blogger.com