Hozzávalók:
- 12 dkg vaj
- 9 dkg porcukor
- 1 tojás sárgája
- 12 dkg liszt
- 1 tk. sütőpor
- 2 ek. kakópor
- csipet só
- 5 dkg étcsokoládé
- 1 ek. olaj
Elkészítése:
- A vajat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojás sárgáját.
- Elvegyítjük a lisztet, a sütőport, a kakaót, a csipet sót és összedolgozzuk az előzőekkel.
- Fél órára a hűtőbe tesszük.
- Kis golyókat formálunk, nem túl közel egymáshoz tepsibe helyezzük, és egy villa fogaival szétnyomjuk őket.
- Kisütjük, kihűtjük. A felolvasztott és olajjal kevert csokoládébevonóba belemártjuk.
Fortélyok:
Cukrozatlan, holland kakaót használjunk. Ne süssük túl, kiszárad.
Cukrozatlan, holland kakaót használjunk. Ne süssük túl, kiszárad.
Szia.
VálaszTörlésAzt írod, hogy ne süssük túl, csak az maradt le, hogy hány fokon, hány percig süssük a kekszeket.
a sütés ideje és hőfoka szinte mindenhol (amiket eddig olvastam) lemaradt. nagyon szuper lenne ha megtudhatnánk ezeket! köszönöm előre is!
VálaszTörlésDrága Melinda!
VálaszTörlésNévnapod alkalmából azt kívánom, hogy még nagyon sokszor süssél ilyen finom csokis kekszet. :-)
Puszit küld Neked: Gabi, Misi és a többi sütifaló