Az első sós a blogon! Jóval kevesebbet sütök sósat, mint édeset. Ez a batyu a hétvégi bevásárlás után készült, megmentve minket az ebéd elkészültéig. A leveles tészta egy jolly-joker, lehet édesen, lehet sósan tölteni, és mindig tartalékolhatunk belőle a mélyhűtőnkben. Érdemes!
Hozzávalók:
- 50 dkg (1 csomag) mélyhűtött leveles tészta
- 10 dkg juhtúró
- 10 dkg sajtkrém
- 10 dkg reszelt sajt
- 5 dkg kolbász
- 1 tojás
- A leveles tésztát felengedjük. A töltelékhez a juhtúrót, a sajtkrémet, a reszelt sajtot és a feldarabolt kolbászt összekeverjük.
- A tésztát kb. 30x40-es nagyságúra kinyújtjuk és 12 db négyzetre felvágjuk.
- Mindegyik közepére egy adag tölteléket teszünk.
- A tészta széleit a villával felvert tojással megkenjük, és a négy sarkát összefogjuk, összenyomjuk. A telejét is megkenjük tojással. Kicsi sajttal megszórhatjuk.
- Muffinsütőben vagy sütőlapon megsütjük.
A leveles tészta vagy 30-40 perc alatt szobahőmérsékleten, vagy néhány óra alatt a hűtő normál részében enged fel (akár előző este is áttehetjük). Nyújtáskor kicsit lisztezzük meg a deszkát. A tölteléknél a domináns juhtúró mellé egy alkalmazkodó trappistát reszeltem, de bármilyen sajtkombinációt választhatunk ízlésünk szerint. A kolbászt is cserélhetjük sonkára, vagy más húsfélére.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése