Az örök Feketeerdő kombináció - csokoládé, meggy, tejszín - tortaként igazi klasszikus. Ígérem lesz az is. De amikor ennénk egy kis "feketeerdős" desszertet és lehetőleg nagyon gyorsan, akkor ez a recept a tuti.
Hozzávalók:
- egy adag mascarponés csokikrém
- 6 db babapiskóta
- fél üveg meggybefőtt
- 6 kanál meggylikőr
- 2 dl tejszín
- 1 ek. porcukor
- 1 habfixáló
Elkészítés:
- Elkészítjük a mascarpones csokikrémet.
- 6 pohár aljára beletördelünk egy-egy babapiskótát.
- Meglocsoljuk egy-egy kanál meggylikőrrel.
- Egyenletesen ráhalmozzuk a meggybefőttet (kevés levével), kicsit összerázzuk. Ha száraz lenne még egy kis meggylét teszünk rá.
- Ráhalmozzuk a csokikrémet. Tálalásig hűtőbe tesszük.
- Tálaláskor a cukorral és habfixálóval felvert tejszínhabbal és egy-egy szem meggybefőttel díszítjük.
Fortélyok:
A meggylikőr helyett cseresznyepálinkát is használhatunk.
A meggylikőr helyett cseresznyepálinkát is használhatunk.
Kipróbáltuk. Finom!!!!
VálaszTörlésKöszi Melinda :)
Rita
Tejcsoki, vagy étcsoki a kremhez?Bár tejcsokinak latom,de inkabb megkerdezem.Amaretto likor helyett mit lehetne?Koszi
VálaszTörlés