Hozzávalók a tésztához: 20x25 cm tepsiben sütve, 20 kockára vágva
- 22 dkg vaj
- 10 dkg jó minőségű étcsokoládé (az eredetiben 12 dkg)
- 20 dkg cukor
- 5 dkg kakaó
- 12 dkg mascarpone
- 3 nagy tojás
- csipet só
- 2 teáskanál vaníliaaroma
- 6,5 dkg liszt
Hozzávalók a csokikrémhez, a ganache-hoz:
- 10 dkg jó minőségű étcsokoládé (az eredetiben 17 dkg)
- 3,5 ek. tejszín (az eredetiben 6 ek.)
- 1,5 dkg vaj (az eredetiben 3 dkg)
Hozzávalók a díszítéshez: 20 db-hoz
- 1 dl tejszín
- fél csomag habfixáló
- esetleg 1 teáskanál vaníliarúddal ízesített porcukor, vagy vaníliás cukor
- 10 vagy 20 szem eper
- 20 db citromfűlevélke
Elkészítés:
- Felolvasztjuk a vajat, majd beletördeljük a csokoládét, hagyjuk azt is megolvadni, majd simára keverjük.
- Hozzáadjuk a cukor és kakaó keverékét, azzal is simára keverjük, akkor jó ha homogén a masszánk.
- Felverjük az egész tojásokat, majd belekeverjük mascarponéba. Ezután hozzákeverjük a csokis masszát és lisztet. A liszttel már óvatosan és gyorsan dolgozunk.
- A sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük és megsütjük. Akkor jó, amikor kívül már ropogós, de belül még krémes, ez körülbelül 45 perc.
- Hagyjuk kihűlni, majd kiborítjuk.
- A ganache-hoz felmelegítjük a tejszínt, beletördeljük az étcsokit, hagyjuk kicsit összeolvadni, majd beletesszük vajat. Homogén masszává keverjük.
- Hagyjuk kicsit dermedni a krémet és rákenjük a tészta tetejére, ami most az eredeti tészta alja, de vissza is fordíthatjuk, mindkettő tökéletes. Hagyjuk a krémet tovább dermedni.
- A hideg tejszínt a habfixálóval (és esetleg a vaníliáscukorral) felverjük, és az epreket, a citromleveleket előkészítjük.
- Egy-egy kocka sütire tejszínt, epret és citromlevelet teszünk.
Fortélyok:
Lehet 20x20-as browniefromában is sütni, akkor 16 db magasabb süti lesz belőle. Nekem Candy's csokikrém mennyisége két sütire is elegendő volt. A tejszín feltétlen legyen hideg, mert különben nem verődik fel rendesen. Ha nem vagyunk elég bátrak a cukrozatlan tejszínhabhoz, akkor fél vaníliás cukrot tehetünk bele.
Nem találok szavakat, Gyönyörű
VálaszTörlésNagyon guszta kis kockák!
VálaszTörlésSzó szerint fantasztikusan szép:)
VálaszTörlésGyönyörű, szerintem is!
VálaszTörlésSajnos..ez a süti nagyon addiktív :)
VálaszTörlésHát ez meseszép!!! Elájulok!
VálaszTörlésValami telepátia lehet: fél órája vettem ki a sütőből egy dupla adag kávés-narancsos brownie-t :-)))
Epekedem:) Végignézegettem az alkotásaid-mind megenném...Isteniek és gyönyörűek-gratulálok!! Tényleg tátva maradt a szám!!!
VálaszTörlésGyönyörűek!!! Legszívesebben bekapnék egyet, vagy többet?!
VálaszTörlésFantasztikus a fotó, annyira hívogató, mindjárt beleharapok a monitorba!!!
VálaszTörlésImádjuk a browniet:)
Bianka, Thrini, Niki, Ottis, köszönöm!
VálaszTörlésPiszke, ez tényleg az!
Chef Viki, köszönöm. Szívesen megismerném a kávés-narancsos brownie-dat!
Trinity, köszönöm, kedves vagy! Nagyon örülök, hogy benéztél hozzám!
Családi tűzhely, Ami, nagyon szívesen megkínálnálak benneteket!
És persze a többieket is!
Jesszusom, de jól néznek ki!
VálaszTörlésNagyon helyesek lettek! És a tésztán látszik, hogy áááááááááálom lehet!:)
Csodás! :)
VálaszTörlésA recept is jól hangzik, nem is tudom, ki merjem-e próbálni, mert aztán csak süthetem és süthetem és süthetem... :))
Nagyon örülök, hogy rád találtam :-)! Gratulálok, csodaszépeket alkotsz!
VálaszTörlésÜdv Lívi
huhh... te jó ég, ez valami csodálatos.
VálaszTörlésSzepyke, köszönöm, tényleg álom!
VálaszTörlésEgycsipet, köszönöm, érdemes kipróbálni! Abbahagyni nem lehet, de nem is baj. :)
Köszönöm Lívi, kedves vagy, örülök hogy olvasóm lettél! :)
Maimoni, köszönöm, örülök, hogy tetszik!
Anyám... ez a kép, ez a süti!:)))
VálaszTörlésItt halok meg most rögtön! :) Ez kínzás! :D
VálaszTörlésTegnap megsütöttem. Nem csak dekoratív, de nagyon finom is :)
VálaszTörlés