Hozzávalók:
- 8 tojás
- csipet só
- 30 dkg cukor
- 1 dl víz
- 15 dkg dió
- 15 dkg liszt
- fél sütőpor
Elkészítése:
- A sütőt bemelegítjük.
- A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá felverjük.
- A tojássárgáját a cukorral 4-5 perc alatt fehéredésig verjük. Belekeverjük a vizet.
- A diót egy kicsit megpirítjuk, így intenzívebb lesz az íze. Megőröljük.
- A diót, a lisztet, a sütőport elvegyítjük. Majd a három alkotóelemet óvatosan, lyukas fakanállal összekeverjük.
- Sütőpapírral, vagy vajjal, liszttel kibélelt tortaformában öntjük, és előmelegített sütőben kb. 50 percig sütjük. Félidőben csökkentjük a hőfokot.
Forrás: Príma Konyha 2003/1.
Szia!
VálaszTörlésMekkora formában kell sütni?
Köszi:Ági
Kedves Ági! 26 cm-es formában készült. Nagyon szeretem ezt a piskótát, szívből ajánlom. Üdv:
VálaszTörlésMelinda
Engem az érdekelne, hogy hány fokon kezdjük sütni.
VálaszTörlésKedves Silvia! Konkrét hőfokot sajnos nem tudok mondani, nekem 10-es skálájú villanysütőm van, amelyben 8-as fokozaton kezdem a sütést, majd félidőben 7-es fokozatra csökkentem. Bízom benne így is tudtam segíteni, üdv: Melinda
VálaszTörlés