Hozzávalók 4 adaghoz:
- 6 tojás sárgája
- 4 dl tejszín
- 6 dkg cukor
- vanília
- citromhéj
- 6 dkg cukor a karamellizáláshoz
Elkészítése:
- Feltesszük a tejszínt melegedni, a vaníliával, citromhéjjal.
- Felverjük a tojások sárgáját a cukorral.
- A tejszínt lassan habverővel hozzákeverjük a tojáshoz.
- Beletöltjük 4 db szufléformába, majd a 4 szufléformát egy tepsibe helyezzük, amelybe a szufléformák közepéig vizet öntünk.
- 40-50 percig sütjük, akkor jó amikor már átsült, besűrősödött, de még remegős a közepe egy kicsit.
- Kihűtjük és folpackkal lefedve legalább két órára hűtőbe tesszük.
- Rászórjuk a cukrot és karamellizálópisztollyal megolvasztjuk. Ha nincs karamellizálópisztolyunk, grillezzük mikróban vagy sütőben.
Fortélyok:
A tojások sárgáját fehéredésig, illetve a cukor elolvadásáig verjük. A vanília lehet a vaníliarúd kikapart belseje, a kikapart vanília rúd, vaníliaaroma, borboun vagy sima vaníliás cukor. A sorrend egyben jelzi a vaníliaíz intenziátás is. Ha a tepsibe melegvizet töltünk, hamarabb felmelegszik, így hamarabb megsül. Sütés közben nekem egy kicsit barnulni kezdett a teteje, így félidőben lefedtem alufóliával. Ha mikróban, vagy sütőben grillezzük, akkor helyezzünk egy kis fóliát a szuflésütő szélére, így egyenletesebben fog elolvadni a cukor.
A tojások sárgáját fehéredésig, illetve a cukor elolvadásáig verjük. A vanília lehet a vaníliarúd kikapart belseje, a kikapart vanília rúd, vaníliaaroma, borboun vagy sima vaníliás cukor. A sorrend egyben jelzi a vaníliaíz intenziátás is. Ha a tepsibe melegvizet töltünk, hamarabb felmelegszik, így hamarabb megsül. Sütés közben nekem egy kicsit barnulni kezdett a teteje, így félidőben lefedtem alufóliával. Ha mikróban, vagy sütőben grillezzük, akkor helyezzünk egy kis fóliát a szuflésütő szélére, így egyenletesebben fog elolvadni a cukor.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése