Hozzávalók 3 adaghoz:
- 25 dkg gesztenyepüré
- 3-4 dl tejszín
- 1-2 ek. porcukor
- 1-2 csomag habfixáló
Elkészítése:
- A gesztenyét felengedjük és nagylyukú reszelőn lereszeljük.
- A tejszínt félig felverjük, majd a porcukorral és habfixálóval teljesen felverjük.
- A tejszínt és a gesztenyét rétegezzük.
A gesztenyét először vegyük ki a fagyasztóból, hogy mihamarabb felendedjen. Klumplipasszírozón is áttörhetjük. Kicsi rummal is meglocsolhatjuk. A porcukor helyett használhatunk vaníliás cukrot. Habfixálók közül az Oetkert használom. Csillagcsőrös habzsákkal vagy krémadagolóval szebben adagolhatjuk a tejszínt. Díszítésnek és ízkiegészítésnek tehetünk rá narancsot, meggyet, kivit, vagy más friss vagy befőtt gyümölcsöt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése