Nem azért kerül a blogba a gesztenye püré, mert bármi újat, vagy különlegeset tudnék róla mondani, hanem azért, hogy felhívjam a figyelmeteket arra, hogy milyen gyorsan és egyszerűen varázsolunk vele egy kis desszertet, például a hirtelen érkező vendégeinknek. Pánikhelyzetben tuti. Hozzáteszem, miután frissen az igazi, nem is készíthetnénk sokkal előbb, mint ahogy szervírozni szeretnénk. Csak legyen a hűtőnkben gyorsfagyasztott gesztenye és tejszín!
Hozzávalók 3 adaghoz:
- 25 dkg gesztenyepüré
- 3-4 dl tejszín
- 1-2 ek. porcukor
- 1-2 csomag habfixáló
Elkészítése:
- A gesztenyét felengedjük és nagylyukú reszelőn lereszeljük.
- A tejszínt félig felverjük, majd a porcukorral és habfixálóval teljesen felverjük.
- A tejszínt és a gesztenyét rétegezzük.
A gesztenyét először vegyük ki a fagyasztóból, hogy mihamarabb felendedjen. Klumplipasszírozón is áttörhetjük. Kicsi rummal is meglocsolhatjuk. A porcukor helyett használhatunk vaníliás cukrot. Habfixálók közül az Oetkert használom. Csillagcsőrös habzsákkal vagy krémadagolóval szebben adagolhatjuk a tejszínt. Díszítésnek és ízkiegészítésnek tehetünk rá narancsot, meggyet, kivit, vagy más friss vagy befőtt gyümölcsöt.
0 megjegyzés