Diós-kókuszos habcsók

Ez a habcsók tömör. Nem gondolna az ember először habcsókra, állagra is, ízre is sokkal sűrűbb a társainál. De szeretnénk könnyíteni rajta természetesen a dió és kókuszreszelék mennyiségének csökkentésével megtehetjük, de én kiállnék eme verzió mellett.

Hozzávalók:
  • 4 tojásfehérje
  • 14 dkg cukor
  • 14 dkg dió
  • 14 dkg kókuszreszelék
  • fél kk. fahéj
  • vanília
Elkészítése:
  1. A tojásfehérjét a cukorral felverjük.
  2. Összekeverjük a diót, a kókuszreszeléket, a fahéjt, a vaníliát és apránként, lágyan beleforgatjuk a felvert habba.
  3. Csillagcsőrős habzsákkal, sütőpapíros tepsibe kis halmokat formázunk.
  4. Kisütjük, hagyjuk kihűlni és dobozban tároljuk.
Fortélyok:
A tojásfehérje felverésének fortélyait, lásd a Habcsóknál.

Ami még a képen látható:
Középen: Mézeskalács
1 óránál: Mazsolás-fehércsokis keksz
3 óránál: Csokis keksz
4 óránál: Vaníliás linzerek (narancsos cukormázzal fedve)
5 óránál: Vaníliás linzerek (kandírozott cseresznyével)
fél 7-nél: Áfonyás-mákos habcsók
fél 8-nál: Diós-kókuszos habcsók (jelenlegi)
háromnegyed kilencnél: Citromos-kókuszos habcsók
10 óránál: Vaníliás linzerek (citromos cukormázzal töltve)
11 óránál: Florentin szelet
koszorúban: Habcsók

Nincsenek megjegyzések: