Mákos-áfonyás habcsók

A mák nagy kedvencünk. Az idén nagyon kevés mákosat sütöttem, így még jobban felértékelődött ez habcsók. Az aszalt áfonya remek párosítás, de bármikor helyettesíthető meggyel, vagy bármilyen piros gyümölccsel. A barátnémnak az idén ez lett a kedvence.

Hozzávalók:
  • 3 tojásfehérje
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg mák
  • 1 dkg étkezési keményítő
  • 10 dkg aszalt áfonya
  • ostyalap
Elkészítése:
  1. Felverjük a tojáfehérjét a cukorral
  2. Összekeverjük a mákot és az étkezési keményítőt és óvatosan lyukas fakanállal a tojáshabhoz adjuk
Fortélyok:
A tojásfehérje felverésének fortélyait lásd a Habcsóknál.

Ami még a képen látható:
Középen: Mézeskalács
1 óránál: Mazsolás-fehércsokis keksz
3 óránál: Csokis keksz
4 óránál: Vaníliás linzerek (narancsos cukormázzal fedve)
5 óránál: Vaníliás linzerek (kandírozott cseresznyével)
fél 7-nél: Áfonyás-mákos habcsók (jelenlegi)
fél 8-nál: Diós-kókuszos habcsók
háromnegyed kilencnél: Citromos-kókuszos habcsók
10 óránál: Vaníliás linzerek (citromos cukormázzal töltve)
11 óránál: Florentin szelet
koszorúban: Habcsók

Nincsenek megjegyzések: