Gesztenye püré

Nem azért kerül a blogba a gesztenye püré, mert bármi újat, vagy különlegeset tudnék róla mondani, hanem azért, hogy felhívjam a figyelmeteket arra, hogy milyen gyorsan és egyszerűen varázsolunk vele egy kis desszertet, például a hirtelen érkező vendégeinknek. Pánikhelyzetben tuti. Hozzáteszem, miután frissen az igazi, nem is készíthetnénk sokkal előbb, mint ahogy szervírozni szeretnénk. Csak legyen a hűtőnkben gyorsfagyasztott gesztenye és tejszín!

Hozzávalók 3 adaghoz:
  • 25 dkg gesztenyepüré
  • 3-4 dl tejszín
  • 1-2 ek. porcukor
  • 1-2 csomag habfixáló
Elkészítése:
  1. A gesztenyét felengedjük és nagylyukú reszelőn lereszeljük.
  2. A tejszínt félig felverjük, majd a porcukorral és habfixálóval teljesen felverjük.
  3. A tejszínt és a gesztenyét rétegezzük.
Fortélyok:
A gesztenyét először vegyük ki a fagyasztóból, hogy mihamarabb felendedjen. Klumplipasszírozón is áttörhetjük. Kicsi rummal is meglocsolhatjuk. A porcukor helyett használhatunk vaníliás cukrot. Habfixálók közül az Oetkert használom. Csillagcsőrös habzsákkal vagy krémadagolóval szebben adagolhatjuk a tejszínt. Díszítésnek és ízkiegészítésnek tehetünk rá narancsot, meggyet, kivit, vagy más friss vagy befőtt gyümölcsöt.

Nincsenek megjegyzések: