Narancskrémes csokikosárkák

Ezt a desszertet még szilveszterre készítettem, csak hát a bejegyzése késett egy kicsit. Látványos volt és finom. Egyszerűen tudtuk szállítani és szervírozni. A csokikosárkák kicsit időigényesek, de megéri. A csokikosárkák is és a narancskrém is szerepelt már külön-külön. A narancskrémen módosítottam egy picit, a desszertesebb jelleg miatt vaj helyett mascarponet tettem bele.

Csokikosárkák: kb. 36-40 darabhoz
  • 30 dkg étcsokoládé
A narancskrém hozzávalói:
  • 4 tojás
  • 8 kanál cukor
  • 1 vanília pudingpor (főzni való)
  • 3 narancs héja
  • 3 dl narancslé
  • 3-5 cl narancslikőr
  • 25 dkg mascarpone
Elkészítése:
  1. A csokikosárkák elkészítése a Csokoládé, csokikosárkáknál.
  2. A krém elkészítése a Narancstortánál.
Fortélyok:
A csokikosárkák aljára egy negyed darab babapiskótát is tehetünk, melyre csöpögtessünk egy pici narancslikőrt, vagy narancslét.

Nincsenek megjegyzések: