Vaníliás linzer


Alaprecept, amit ezerféleképpen ízesíthetünk, díszíthetünk. Ezen a képen kandírozott cseresznyékkel díszítettem, a lentin narancsos cukoromázas fedéssel illetve citromos cukormázas töltelékkel látható.

Hozzávalók:
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 1 tojás
  • vanília
  • 20 dkg liszt
  • 1-2 ek. tejszín (szükség szerint)
Ízesítések, díszítések:
  • kandírozott cseresznye
  • 10 dkg porcukor,
  • 1 tojás fehérje
  • 1 ek. narancslé, narancslikőr és narancshéj, vagy
    1 ek. citromlé, citromlikőr és citromhéj
Elkészítése:
  1. A vajat összekeverem a cukorral, a vaníliával, majd a tojással.
  2. Beletesszük a lisztet, és szükség esetén kicsi tejszín, hogy a habzsákhoz megfelelő állagot kapjuk.
  3. Csillagcsőrős habzsákkal, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
  4. A kardírozott cseresznyés változatban a kandírozott cseresznyéket félben, vagy egészben ráhelyezzük.
  5. Kisütjük és hagyjuk kihűlni, dobozban tároljuk.
  6. A cukormázasok esetében, díszítés nélkül kisütjük és hagyjuk kihűlni.
  7. A tojásfehérjét felverjük a cukorral, az ízesítéssel és a kihűlt sütiket befedjük, vagy összeragasztjuk a cukormázzal. A citrusok héjával díszítjük.
Fortélyok:
A vaj legyen szobahőmérsékletű. A tojásfehérje felverésének fortélyait lásd a Habcsóknál.

Ami még a képen látható:
Középen: Mézeskalács
1 óránál: Mazsolás-fehércsokis keksz
3 óránál: Csokis keksz
4 óránál: Vaníliás linzer narancsos cukormázzal fedve (jelenlegi)
5 óránál: Vaníliás linzer kandírozott cseresznyével (jelenlegi)
fél 7-nél: Mákos-áfonyás habcsók
fél 8-nál: Diós-kókuszos habcsók
háromnegyed kilencnél: Citromos-kókuszos habcsók
10 óránál: Vaníliás linzer citromos cukormázzal töltve (jelenlegi)
11 óránál: Florentin szelet
koszorúban: Habcsók

Nincsenek megjegyzések: