Juhtúrós-kolbászos batyu

Az első sós a blogon! Jóval kevesebbet sütök sósat, mint édeset. Ez a batyu a hétvégi bevásárlás után készült, megmentve minket az ebéd elkészültéig. A leveles tészta egy jolly-joker, lehet édesen, lehet sósan tölteni, és mindig tartalékolhatunk belőle a mélyhűtőnkben. Érdemes!



Hozzávalók:

  • 50 dkg (1 csomag) mélyhűtött leveles tészta
  • 10 dkg juhtúró
  • 10 dkg sajtkrém
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 5 dkg kolbász
  • 1 tojás
Elkészítés:
  1. A leveles tésztát felengedjük. A töltelékhez a juhtúrót, a sajtkrémet, a reszelt sajtot és a feldarabolt kolbászt összekeverjük.
  2. A tésztát kb. 30x40-es nagyságúra kinyújtjuk és 12 db négyzetre felvágjuk.
  3. Mindegyik közepére egy adag tölteléket teszünk.
  4. A tészta széleit a villával felvert tojással megkenjük, és a négy sarkát összefogjuk, összenyomjuk. A telejét is megkenjük tojással. Kicsi sajttal megszórhatjuk.
  5. Muffinsütőben vagy sütőlapon megsütjük.
Fortélyok:
A leveles tészta vagy 30-40 perc alatt szobahőmérsékleten, vagy néhány óra alatt a hűtő normál részében enged fel (akár előző este is áttehetjük). Nyújtáskor kicsit lisztezzük meg a deszkát. A tölteléknél a domináns juhtúró mellé egy alkalmazkodó trappistát reszeltem, de bármilyen sajtkombinációt választhatunk ízlésünk szerint. A kolbászt is cserélhetjük sonkára, vagy más húsfélére.

Nincsenek megjegyzések: