Narancsos marcipángolyók

Marcipán- és narancskedvelőknek ajánlott. Én elfogult vagyok, mert a marcipánt is nagyon szeretem, a narancsot is, így hát ezt a bonbon is. A képen középen látható. A narancsos ízért a narancs- likőr, a narancshéj, és a kandírozott narancshéj felel. Jól végzik dolgukat, igazán narancsos.

Hozzávalók:
  • 20 dkg marcipán
  • 3-5 cl Cointreau narancslikőr
  • 10 dkg kandírozott narancshéj
  • 1 narancs héja
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 1 ek. olaj
Elkészítése:
  1. Apróra vágjuk a kandírozott narancshéjat.
  2. A marcipánt összegyúrjuk a likőrrel, a kandírozott narancshéjjal, a belereszelt narancshéjjal.
  3. Golyókat formálunk.
  4. A csokoládét felolvasztjuk és a golyókat belemárjuk.
  5. Sütőpapíron hagyjuk megdermedni.
Fortélyok:
Csokiolvasztás. A golyókat belemárthatjuk praliné szett segítségével, vagy fogvájó segítségével. Ha igazán szépen szeretnénk megdermeszteni a fogvájókon megmártott golyókat szúrjuk hungarocellbe.

Ami még a képen látható:
Középen Narancsos marcipánpraliné (jelenlegi)
Világos kocka: Nararcsos-manulás fehércsoki
A sarkokban: Mézeskalács praliné
Közép barna kocka: Grillázsostya

Nincsenek megjegyzések: