Mézes krémes

By Melinda - 14:55

Anyukám receptje, amit még apai nagymamámtól kapott. Éveken át sütöttük-szerettük, aztán egy kicsit háttérbe került. Nemrég visszatért, újra gyakori süti lett nálunk. Senki ne feledje, egy napig állni kell hagyni, hogy megpuhuljon! Van egy ismerősünk, aki háromszor sütötte meg, és háromszor dobta ki, gondolván elrontotta, mert kemény lett. Csak várta volna meg a másnapot!

A tészta hozzávalói:

  • 3 evőkanál méz
  • 5 evőkanál tej
  • 5 dkg zsír
  • 20 dkg cukor
  • 1 tojás
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 50 dkg liszt
A krém hozzávalói:
  • 3 dl tej
  • 3 evőkanál liszt
  • 25 dkg vaj/margarin
  • 25 dkg porcukor
Összeállítás hozzávalói:
  • málna, eper vagy meggylekvár
  • 10 dkg csokoládébevonó
  • 2 evőkanál olaj
  • kókuszreszelék
Elkészítése:
  1. A mézet, a tejet, a zsírt és a cukrot felforraljuk, majd langyosra hűtjük.
  2. Belekeverjük a tojást, a szódabikarbónát és a lisztet.
  3. 3 vagy 4 lapban megsütjük egy kb. 35x25 cm méretű tepsiben.
  4. A krémhez a tejet, a lisztet krémmé főzzük. Kihűtjük.
  5. A vajat/margarint a porcukorral habosra keverjük, majd a krémet kanalanként hozzáadjuk.
Összeállítás:
  1. A első lapot megkenjük a málna, eper vagy meggylekvárral, majd a krém egy részével. Így rétegezzük a három vagy négy emeletet.
  2. A tetejére csokoládét megolvasztjuk, az olajjal elkeverjük. Ráöntjük a tetejére, kókuszreszelékkel megszórjuk.
  3. Egy napig hűvös helyen állni hagyjuk.

  • Share:

You Might Also Like

10 megjegyzés