Feketeerdő-kehely

Az örök Feketeerdő kombináció - csokoládé, meggy, tejszín - tortaként igazi klasszikus. Ígérem lesz az is. De amikor ennénk egy kis "feketeerdős" desszertet és lehetőleg nagyon gyorsan, akkor ez a recept a tuti.

Hozzávalók:
  • egy adag mascarponés csokikrém
  • 6 db babapiskóta
  • fél üveg meggybefőtt
  • 6 kanál meggylikőr
  • 2 dl tejszín
  • 1 ek. porcukor
  • 1 habfixáló
Elkészítés:
  1. Elkészítjük a mascarpones csokikrémet.
  2. 6 pohár aljára beletördelünk egy-egy babapiskótát.
  3. Meglocsoljuk egy-egy kanál meggylikőrrel.
  4. Egyenletesen ráhalmozzuk a meggybefőttet (kevés levével), kicsit összerázzuk. Ha száraz lenne még egy kis meggylét teszünk rá.
  5. Ráhalmozzuk a csokikrémet. Tálalásig hűtőbe tesszük.
  6. Tálaláskor a cukorral és habfixálóval felvert tejszínhabbal és egy-egy szem meggybefőttel díszítjük.
Fortélyok:
A meggylikőr helyett cseresznyepálinkát is használhatunk.

2 megjegyzés:

Rita Juhasz írta...

Kipróbáltuk. Finom!!!!
Köszi Melinda :)
Rita

edit kovacs írta...

Tejcsoki, vagy étcsoki a kremhez?Bár tejcsokinak latom,de inkabb megkerdezem.Amaretto likor helyett mit lehetne?Koszi