Mentolos koktélcseresznye

Az idei karácsony egyik dobogós helyezettje. Gyors, szép és különlegesen finom. Az íze az After Eight-re emlékeztet. A titok a zöld, száras, mentolos koktélcseresznye, amit egyszerűen csak csokoládéba mártunk. Sokat gondolkodtunk, hogyan jut el egy szem igazi száras, magozott, piros cseresznye eddig a mentolos, ropogós, áttetsző, zöld befőtt állapotig, de ezt szerencsére megoldják helyettünk. Meg kell említenem, az egyszerű, de nagyszerű ötlet az anyukámé volt.

Hozzávalók:
  • 2 üveg zöld, száras koktélcseresznye
  • 10 dkg 60-70 %-os étcsokoládé
  • 2 ek. olaj
Elkészítése:
  1. Lecsöpögtetjük a koktélcseresznyét. A levét még felhasználhatjuk a Mentolos kókuszlikőrhöz.
  2. Felolvasztjuk a csokit, olajjal elkeverjük, a cseresznyéket belemártjuk.
  3. Sütőpapírra helyezzük és hagyjuk megdermedni.
Fortélyok:
Csokoládéolvasztás. Minél szárazabb a koktélcseresznye, annál könnyebben tapad rá a csoki, ezért papírtörlővel leitathatjuk a nedvességet.
A cseresznye szárára tapadt csokit könnyen lepattinthatjuk, így a csoki cseresznyéknek szép zöld száruk lesz.

Nincsenek megjegyzések: