Karamellás fehércsoki trüffel

A fehércsoki a keresztfiam kedvence. Én nem igazán szeretem, így nem is tudok erről a pralinéról reálisan vélekedni. A keresztfiam szerint tuti volt, és ez a lényeg, neki készült.

Hozzávalók:
  • 35 dkg fehércsoki
  • 1 dl tejszín
  • 5 dkg cukor
Elkészítése:
  1. A csokoládét feldaraboljuk és a tejszínnel vízgőz felett felolvasztjuk. Akkor kész, amikor a keverékünk homogén és folyékony.
  2. Langyosra hűtjük, majd egy éjszakára hűtőbe tesszük.
  3. A cukrot halvány karamellé olvasztjuk, sütőpapírra öntjük, majd ha megkeményedett szilánkosra törjük, vagy őröljük.
  4. A megszilárdult csokoládéból golyókat formázunk, majd a karamellszilánkba forgatjuk.
Fortélyok:
A csokoládét alacsony hőfokon, kevergetve olvasszuk, az edényünk alja ne érjen a forró vízbe, ha megég a csokoládénk "túróssá" válik. A cukrot teflon serpenyőben kevés keveréssel olvasszuk és meg ne égessük, ha sokat keverjük csomós, ha megég keserű lesz.

Forrás: Nők Lapja Konyha

Nincsenek megjegyzések: