Meggyes-csokis muffin

By Melinda - 1:42

Hívhatnánk akár feketeerdő muffinnak is. Meggy, csokoládé, tejszín, - és bár a torta is esedékes lenne, mert már régen csináltam - most muffin lett. Bár a képen ez nem látható, ezek a muffinok most minimuffin formában készültek, így falatnyi finomságok lettek. A minimuffin formát nagyon kevés helyen lehet kapni, én sokáig vadásztam, és már a családomat és barátaimat is izzítottam, figyeljék amerre járnak. A bátyám lett a befutó a Kikában talált egy Dr. Oetker-est.


Hozzávalók:
Elkészítése:
  1. A muffin elkészítése szerint, kiegészítve azzal, hogy a kakaót a liszthez keverjük.
  2. Kibéleljük a minimuffinformákat és a tészta felét belekanalazzuk.
  3. 2-3 szem meggyet egy kis zselével ráhelyezünk, majd beborítjuk a tészta másik felével.
  4. Megsütjük és hagyjuk kihűlni.
  5. A díszítéshez a tejszínt félig felverjük, belekeverjük a porcukrot és a habfixálót, majd keményre verjük.
  6. Csillagcsőrős habzsákkal, vagy díszítőpisztollyal rányomjuk a tejszínhabot, majd egy csöppnyi meggyzselével díszítjük.
Fortélyok:
A meggyzselé friss meggyel, meggybefőttel, megylekvárral, vagy bármilyen más savanykás gyümölccsel cserélhető.

  • Share:

You Might Also Like

2 megjegyzés