Csokoládétorta

By Melinda - 19:23


Régóta kerestem egy jó csokitorta receptet a bátyám szülinapjára. A Trüffeltortám is finom, de valami újat szerettem volna. Wise Lady blogján találtam az alábbi remek receptet. Kicsit módosítottam rajta, a leglényegesebb hogy több vajat tettem bele. Szeretjük a vajas krémeket. No nem a régi cukrászdai, fojtogató, az első falatig finom verziókra gondolok, hanem habos, jól ízesített, könnyű vajas krémekre. Ez is ilyen lett. A fehércsoki díszekkel külön sikert arattam, de erről majd később írok.

Tészta: kakaós piskóta 7 tojásból

A csokikrém hozzávalói:
  • 4 dkg kakaó
  • 6 dkg keményítő (az eredetiben: 4 dkg)
  • 10 dkg porcukor (az eredetiben: 8 dkg)
  • 5 dl tejszín
  • 2 csomag vaníliáscukor
  • 1 kupak sütőrum
  • 10 dkg 50 %-os étcsoki
  • 20 dkg vaj (az ereetiben 5 dkg)
Díszítés:
  • fehércsokidíszek és -reszelék
Elkészítés:
  1. A kakaót, a porcukrot és a keményítőt - először néhány kanál, majd a teljes mennyiség - tejszínnel csomómentesre keverem, mad folytonos keverés mellett mérsékelt tűzön besűrítem.
  2. Hozzáadom a vaníliát a rumot, hagyom kicsit kihűlni.
  3. Belekeverem a darabokra tört csokoládét, habverővel homogén, habos masszává keverem. Teljesen kihűtöm.
  4. A vajat habosra kikeverem, és kanalanként belekeverem a csokikrémet.
Összeállítás:
  1. A piskótát 3 lapra vágjuk. A két köztes lapot megtöltjük és a tetejét és az oldalát bevonjuk a krémmel.
  2. Az oldalát beborítjuk a fehércsokireszelékkel.
  3. A tetejét csillagcsőrős habzsákkal, vagy díszítőpisztollyal a csokikrémmel és a fehércsokoládé szeletekkel kidíszítjük.
Fortélyok:
A tortát előző este készítsük el, jó ha egy éjszakát áll! A vajat habosra keverjük ki. Mindig a krémet adjuk a kikevert vajhoz, sohasem fordítva! Kanalanként adagoljuk a krémet a vajhoz. Díszítésnél törekedjünk a szimmetriára, 16 szeletre tervezzünk.


  • Share:

You Might Also Like

4 megjegyzés