Mazsolás-mogyorós tejcsoki


Ez a bonbon - a képen jobb és bal szélen lévő sötét barna kocka - a Mogyorós tejcsoki trüffel módosított verziója. Itt is mogyorós, de kiegészül mazsolával és formája kicsit szögletesebb. Az alap ugyanaz de az ízvilága mégis kicsit más. A forma módosításánál itt is igaz, hogy nem csak újabb volt a golyós megoldáshoz képest, hanem gyorsabb is.

Hozzávalók:
  • 30 dkg tejcsoki
  • 1 dl tejszín
  • 10 dkg mogyoró
  • 10 dkg mazsola
  • 3 cl rum
Elkészítése:
  1. A csokoládét feldaraboljuk és a tejszínnel vízgőz felett felolvasztjuk. Akkor kész, amikor a keverékünk homogén és folyékony. Belekeverjük a mogyorót, a mazsolát.
  2. Formába öntjük, langyosra hűtjük, majd egy éjszakára hűtőbe tesszük.
  3. A megszilárdult csokoládéból éles késsel felszeleteljük.
Fortélyok:
Itt is igaz: a csokoládét alacsony hőfokon, kevergetve olvasszuk, az edényünk alja ne érjen a forró vízbe, ha megég a csokoládénk "túróssá" válik. Friss mogyorót használjuk, a mogyoró hamar megkeseredik, és óvatosan pirítsuk, könnyen megbarnul. A rumot érdemes először a mazsolára önteni, és együtt a kettőt a masszába forgatni.

Ami még a képen látható:
Közép barna kocka: Grillázsostya
Világos kocka: Narancsos-mandulás fehércsoki
Sötét golyó: Narancsos marcipánpraliné

Nincsenek megjegyzések: