Aszaltsárgabarackos-diós bonbon

Ez a téli ízű bonbon még a vaskos hóesésben készült. Sajnos ez nem olyan régen volt, pedig mennyire szeretném már ezt a telet a régmúltban tudni! Egyszerű, rendkívül gyorsan elkészíthető és ajándéknak is kiváló. Felhívom figyelmeteket a bonbonos dobozokra, amelyek folyamatosan érdemes gyűjtögetni. Új ruhába átcsomagolva aranyat érnek ilyenkor. A fenti doboz üzleti partnerünknek készült, akivel a munkánk mellett szeretünk egy kis kitérőt tenni a finom ételek és édességek irányába is, a lentit a párom kapta.

Hozzávalók:
  • 20 dkg aszalt sárgabarack
  • 4 cl amaretto likőr
  • 20 dkg dió
  • 8 dkg porcukor
  • 15 dkg csokoládé
Elkészítése:
  1. Az aszalt sárgabarackot egy félórára, órára beáztatjuk a likőrbe.
  2. Összepépesítjük egy kicsit.
  3. Összekeverjük a darált dióval és a porcukorral.
  4. Ha szögletesre szeretnénk formázni: ellapítjuk egy tálcán, rövid időre a hűtőbe tesszük, majd felvágjuk és a felolvasztott csokoládéba mártjuk. Golyókat is formázhatunk, majd szintén olvasztott csokoládéba márthatjuk.
  5. Hagyjuk megdermedni, majd csomagoljuk.
Fortélyok:
A csokoládé olvasztása itt. A barack pépesíthetjük turmixszal, botmixerrel, darálóval. Amaretto likőr helyett használhatunk más likőrt is, például rumot, barackpálinkát, konyakot. Ha összeállítottuk és száraznak érezzük, vagy édesebbnek szeretnénk utólag likőrt is, cukrot is, diót is tehetünk bele.

Nincsenek megjegyzések: