Rumos étcsoki trüffel

Az étcsoki trüffel nálam a trüffelek királya. Markáns íze és olvadó állaga magával ragadja az embert. Itt most rummal kevertem, de bármilyen ízesítéssel készíthetjük.

Hozzávalók:
  • 25 dkg 60-70%-os étcsokoládé
  • 1 dl tejszín
  • 3 cl rum
  • 5 dkg vaj
  • kakaópor
Elkészítése:
  1. A csokoládét feldaraboljuk és a tejszínnel, a vajjal, a rummal vízgőz felett felolvasztjuk. Akkor kész, amikor a keverékünk homogén és folyékony.
  2. Langyosra hűtjük, majd egy éjszakára hűtőbe tesszük.
  3. A megszilárdult csokoládéból golyókat formázunk, majd a kakaóporba forgatjuk.
Fortélyok:
Mint már említettem: a csokoládét alacsony hőfokon, kevergetve olvasszuk, az edényünk alja ne érjen a forró vízbe, ha megég a csokoládénk "túróssá" válik.

3 megjegyzés:

Eszter Herold írta...

Szia lány,

Évánál találkoztunk Cegléden! Szuper a blogod, épp trüffel-kísérletet készülök lefolytatni életem első trüffel-kíséletét. Az a kérdésem, ha mindent felfőzök és felolvasztok, aztán hűtőbe teszek, a hűtőben nem fog tök szilárdra dermedni? vagy a tejszín nem fogja hagyni? ettől félek kicsit. köszönöm előre is jótanácsodat - eszti

Melinda írta...

Szia Eszter!
Örülök, hogy benéztél hozzám!
A hűtőben egy kicsit tényleg megszilárdul, de éppen annyira, hogy utána egy kanállal és a kezed melegével formázni tudd. Jó maszatos leszel tőle :) de a végeredmény megéri. Írd meg milyen lett, üdv: Melinda

Eszter Herold írta...

rendben! betegeskedtem, ma állok neki - MOST! drukkolj. köszönöm szépen a segítséget*