2010. február 15., hétfő

Trüffeltorta


Lemaradtam a posztokkal. Sütök-sütögetek csak nincs időm rögzíteni. Most erőt veszek magamon és jegyzetelek, blamázs lenne a Valentin napot egy héttel később emlegetni. A Valentin nappal kettős érzéseim vannak: ha arra gondolok, hogy amerikai szokásokat vegyünk át, hát nem lelkesedem, de ha arra, hogy egy plusz lehetőség a páromat megajándékozni, jó érzéssel tölt el. És hogy mi készült? Édes, bársonyos, finom … trüffeltorta.

Tészta: kakós piskóta 4 tojásból, szív alakú formában

Krém:
  • 30 dkg tejcsokoládé
  • 3 dl tejszín
  • 1 tasak habfixáló
  • csokoládéforgács
Elkészítés:
  1. Megsütjük a kakaós piskótát. Akár előző este.
  2. A csokoládét felolvasztjuk a tejszínnel, kötelezően előző este és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
  3. Másnap a csokoládés tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük.
Összeállítás:
  1. A torta lapot félbe vágjuk és megkenjük a krémmel harmadával.
  2. Ráhelyezzük a másik lapot és a tetejét, oldalát bevonjuk a krém második harmadával.
  3. A díszítéshez csillagcsőrős habzsákba, vagy díszítőpisztolyba tesszük a maradék krémet és díszítjük. Csokoládé forgáccsal kiegészíthetjük a díszítést.
Fortélyok:
A piskótához keserű, holland kakaóport tegyünk. Csokoládénak Milka Noisette-t használtam, ami az EU Group (Édesség és illatszer diszkont) üzleteiben 179 Ft. Étcsokoládéval is készítettem már, ez esetben fontos a magas kakaótartalom, ehhez 65%-os Schogetten-t használtam, ugyanebben az üzletben 169 Ft.



Nincsenek megjegyzések: