Marcipános aszalt sárgabarack

Az aszalt gyümölcsös pralinék egyszerre frissek és súlyosak. Ezt a pralinét - a kép jobb és bal szélén látható - is évek óta készítem, gyors, egyszerű, variálható és mindenhogy finom. Természetesen készíthető más aszalt gyümölccsel, például szilvával, datolyával, vagy más likőrrel, és tehetünk még bele egy negyed diót, vagy kandírozott narancshéjat, így bővítve tovább az ízkavalkádot.

Hozzávalók:
  • 20 dkg aszalt sárgabarack
  • 20 dkg marcipán
  • 3-5 cl Cointreau narancslikőr
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 1 ek. olaj
Elkészítése:
  1. A marcipánt összegyúrjuk a likőrrel.
  2. Az aszalt sárgabarackok egyik oldalát felvágjuk, zsebet nyitunk.
  3. Megtöltjük egy adag marcipánnal, összezárjuk.
  4. A csokoládét felolvasztjuk, az aszalt sárgabarackokat félig belemárjuk.
  5. Sütőpapíron hagyjuk megdermedni.
Fortélyok:
A csokoládé olvasztása alacsony hőfokon történjen, és az edényünk alja ne érjen a forró vízbe, ha megég a csokoládénk, "túróssá" válik. Ha túl folyékony a masszánk kókuszreszelékkel sűríthetjük. Ajándéknak is tökéletes, ez esetben a csomagolással tovább fokozhatjuk az összhatást.

Ami még a képen látható:
Sötét barna kocka: Mazsolás-mogyorós tejcsoki
Világos kocka Nararcsos-manulás fehércsoki
A tetején sötétebb kocka: Mézeskalács praliné
Közép barna kocka: Grillázsostya
Sötét golyó: Mentolos koktélcseresznye

Forrás: Lajos Mari-Hemző Károly: 33 Karácsonyi édesség

Nincsenek megjegyzések: