Csokis keksz

Ez a kakaós keksz a barátném receptje. Ő mindig felhívja a figyelmem, hogy ezt a kekszet nem szabad kiszárítani, és én bármennyire rövidítek a sütési időn, mindig egy picit túlsütöm. De így is, az idén apukám kedvence lett.

Hozzávalók:
  • 12 dkg vaj
  • 9 dkg porcukor
  • 1 tojás sárgája
  • 12 dkg liszt
  • 1 tk. sütőpor
  • 2 ek. kakópor
  • csipet só
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 1 ek. olaj
Elkészítése:
  1. A vajat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojás sárgáját.
  2. Elvegyítjük a lisztet, a sütőport, a kakaót, a csipet sót és összedolgozzuk az előzőekkel.
  3. Fél órára a hűtőbe tesszük.
  4. Kis golyókat formálunk, nem túl közel egymáshoz tepsibe helyezzük, és egy villa fogaival szétnyomjuk őket.
  5. Kisütjük, kihűtjük. A felolvasztott és olajjal kevert csokoládébevonóba belemártjuk.
Fortélyok:
Cukrozatlan, holland kakaót használjunk. Ne süssük túl, kiszárad.

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia.

Azt írod, hogy ne süssük túl, csak az maradt le, hogy hány fokon, hány percig süssük a kekszeket.

Névtelen írta...

a sütés ideje és hőfoka szinte mindenhol (amiket eddig olvastam) lemaradt. nagyon szuper lenne ha megtudhatnánk ezeket! köszönöm előre is!

Unknown írta...

Drága Melinda!
Névnapod alkalmából azt kívánom, hogy még nagyon sokszor süssél ilyen finom csokis kekszet. :-)

Puszit küld Neked: Gabi, Misi és a többi sütifaló