Csokis keksz

By Melinda - 22:41

Ez a kakaós keksz a barátném receptje. Ő mindig felhívja a figyelmem, hogy ezt a kekszet nem szabad kiszárítani, és én bármennyire rövidítek a sütési időn, mindig egy picit túlsütöm. De így is, az idén apukám kedvence lett.


Hozzávalók:
  • 12 dkg vaj
  • 9 dkg porcukor
  • 1 tojás sárgája
  • 12 dkg liszt
  • 1 tk. sütőpor
  • 2 ek. kakópor
  • csipet só
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 1 ek. olaj
Elkészítése:
  1. A vajat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojás sárgáját.
  2. Elvegyítjük a lisztet, a sütőport, a kakaót, a csipet sót és összedolgozzuk az előzőekkel.
  3. Fél órára a hűtőbe tesszük.
  4. Kis golyókat formálunk, nem túl közel egymáshoz tepsibe helyezzük, és egy villa fogaival szétnyomjuk őket.
  5. Kisütjük, kihűtjük. A felolvasztott és olajjal kevert csokoládébevonóba belemártjuk.
Fortélyok:
Cukrozatlan, holland kakaót használjunk. Ne süssük túl, kiszárad.

  • Share:

You Might Also Like

3 megjegyzés