Csokoládés-mascarponés brownie

By Melinda - 15:50

Meglátni, megszeretni és megsütni. Aztán másnap még egyszer megsütni. És harmadnap arra gondolni, hogy újra meg kellene sütni. Ez jellemezte nálam Candy's Csokoládés-mascarponés brownie-ját. Tényleg fantaszikusan finom, ahogy leírta, igaz minden az utolsó szóig. Ahogy jelezte, cukrozatlan tejszínnel és gyümölcsszósszal is ki lehet egészíteni, így lett nekem eperrel és tejszínhabbal szervírozva. És egyáltalán nem sületlen és fojtogató (ahogy a fotók alapján gondolnánk), mert amennyire sűrűnek tűnik, annyira olvad és esik szét a szánkban. És a kalóriák?! Én a fogyókúrám közepén találkoztam ezzel a sütivel, de minden későbbi szigort megért!


Hozzávalók a tésztához: 20x25 cm tepsiben sütve, 20 kockára vágva
  • 22 dkg vaj
  • 10 dkg jó minőségű étcsokoládé (az eredetiben 12 dkg)
  • 20 dkg cukor
  • 5 dkg kakaó
  • 12 dkg mascarpone
  • 3 nagy tojás
  • csipet só
  • 2 teáskanál vaníliaaroma
  • 6,5 dkg liszt
Hozzávalók a csokikrémhez, a ganache-hoz:
  • 10 dkg jó minőségű étcsokoládé (az eredetiben 17 dkg)
  • 3,5 ek. tejszín (az eredetiben 6 ek.)
  • 1,5 dkg vaj (az eredetiben 3 dkg)
Hozzávalók a díszítéshez: 20 db-hoz
  • 1 dl tejszín
  • fél csomag habfixáló
  • esetleg 1 teáskanál vaníliarúddal ízesített porcukor, vagy vaníliás cukor
  • 10 vagy 20 szem eper
  • 20 db citromfűlevélke

Elkészítés:
  1. Felolvasztjuk a vajat, majd beletördeljük a csokoládét, hagyjuk azt is megolvadni, majd simára keverjük.
  2. Hozzáadjuk a cukor és kakaó keverékét, azzal is simára keverjük, akkor jó ha homogén a masszánk.
  3. Felverjük az egész tojásokat, majd belekeverjük mascarponéba. Ezután hozzákeverjük a csokis masszát és lisztet. A liszttel már óvatosan és gyorsan dolgozunk.
  4. A sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük és megsütjük. Akkor jó, amikor kívül már ropogós, de belül még krémes, ez körülbelül 45 perc.
  5. Hagyjuk kihűlni, majd kiborítjuk.
  6. A ganache-hoz felmelegítjük a tejszínt, beletördeljük az étcsokit, hagyjuk kicsit összeolvadni, majd beletesszük vajat. Homogén masszává keverjük.
  7. Hagyjuk kicsit dermedni a krémet és rákenjük a tészta tetejére, ami most az eredeti tészta alja, de vissza is fordíthatjuk, mindkettő tökéletes. Hagyjuk a krémet tovább dermedni.
  8. A hideg tejszínt a habfixálóval (és esetleg a vaníliáscukorral) felverjük, és az epreket, a citromleveleket előkészítjük.
  9. Egy-egy kocka sütire tejszínt, epret és citromlevelet teszünk.
Fortélyok:
Lehet 20x20-as browniefromában is sütni, akkor 16 db magasabb süti lesz belőle. Nekem Candy's csokikrém mennyisége két sütire is elegendő volt. A tejszín feltétlen legyen hideg, mert különben nem verődik fel rendesen. Ha nem vagyunk elég bátrak a cukrozatlan tejszínhabhoz, akkor fél vaníliás cukrot tehetünk bele.

  • Share:

You Might Also Like

18 megjegyzés