Chilis forrócsoki

Csokoládé chilivel. Extrémnek tűnhet a párosítás, hogyan találkozik az édes csokoládé a csípős chilivel, de egy kóstolást mindenképp megér. Vagy szeretni fogjátok, vagy nem, középút nincs. Ajándékba csak olyan embernek adjátok, aki kérne egy kis csípőspaprikát a húsleveshez. Az alábbi linken ajánlom figyelmetekbe az őrölt chili, azaz cayenne bors jótékony hatásait.

Hozzávalók:
A porhoz:
  • 5 dkg kakaópor
  • 5 dkg porcukor
  • csipetnyi őrölt chili, azaz cayenne bors
Szervírozáshoz:
  • 3 dl tej
  • 2 dl tejszín
  • tejszínhab
Elkészítése:
  • A kakóport, a porcukrot, az őrölt chilit összekeverjük.
  • Felforrósítjuk a tejet, a tejszínnel majd ráöntjük a kakóporra. Tejszínhabbal díszítjük.
Fortélyok:
Cukrozatlan, holland kakaóport használjunk.

Forrás: Lisa Karácsonyi Édességek

Nincsenek megjegyzések: