Amarettós csokilikőr


Régi ízpárosítás az amaretto-csokoládé, illetve az amaretto-kávé, illetve akár hármasban is az amaretto-csokoládé-kávé. Ez a likőr az elsőre példa. Finom, gyors, egyszerű és tuti ajándék.

Hozzávalók:
  • 20 dkg 60-70%-os étcsokoládé
  • 4 dl tejszín
  • 2 dl tej
  • 10 dkg porcukor
  • 3 dl amaretto
Elkészítése:
  1. Felolvasztjuk a csokoládét a tejszínnel, a tejjel, a cukorral.
  2. Beleöntjük az amarettot.
  3. Néhány napig érleljük és naponta összerázzuk.
Fortélyok:
A felolvasztott csokoládé, tejszín, tej homogén folyadék legyen. Langyosan öntsük az amarettot bele, hogy ne párologjon ki az alkohol a likőrből. Amikor üvegekbe töltjük szűrjük át.

Nincsenek megjegyzések: