Egy rendkívül gyors és egyszerű csokoládékrém. Önmagában is tökéletes, de kiváló alkotóeleme lehet különböző desszerteknek, muffinoknak vagy akár tortáknak.
Hozzávalók:
- 20 dkg csokoládé
- 25 dkg mascarpone
- 3 dl tejszín
- 3-5 cl likőr
Elkészítés:
- A csokoládét felolvasztjuk. Langyosra hűtjük.
- A mascarponét habverővel felverjük, fellazítjuk. A hűtőben előre lehűtött 2 dl tejszínt szintén felverjük.
- A mascarponét, a csokoládéval és likőrrel összekeverjük, majd a tejszínhabbal óvatosan összeforgatjuk, fellazítjuk.
- Poharakba kanalazzuk, és tálalásig hűtőbe tesszük.
Fortélyok:
A likőr lehet: csokilikőr, amaretto, narancslikőr, rum, whisky, de ha egy "többízű" desszerthez használjuk (pl. Feketeerdő-kehelyhez), akkor alkalmazkodjon a többi hozzávalóhoz. Kisebb poharakban is szervírozhatjuk. Ha tortakrémnek készítjük kicsit kevesebb tejszínt vagy likőrt használjuk (összesen 2 dl legyen), hogy egy sűrűbb legyen a krém.
0 megjegyzés