Mostanában egy kicsit el vagyok veszve, kevés időm van, azt kellene jól beosztanom, de ez nem mindig sikerül. A nagy rohanásban is készült néhány süti vagy édesség (alj nélküli túrós, mogyoróvajas brownie, eperhab), de ezek sajnos a fotózásig nem jutottak el, de késő bánat. Szerencsére finomak voltak, így biztos lesz ismétlés. A hétvégén több egyszerű és gyors sütit is csináltam, ezek közül az egyik ez az epres desszert, ami nagyon finom lett.
Hozzávalók 18 cm-es átmérőhöz:
- 20 dkg (24 db) babapiskóta
- 25 dkg eper
- 25 dkg mascarpone
- 17 dkg porcukor
- 2 dl tejszín
- 1 zselatin fix
Hozzávalók a díszítéshez:
- 15 dkg eper a díszítéshez
- 1 dl tejszín
- fél csomag habfixáló
- fél csomag vaníliás cukor
- szalag
Elkészítés:
- A babapiskótákkal kibélelünk egy 18 cm-es tortagyűrű vagy tortaforma alját és oldalát.
- Az epret összeturmixoljuk, összekeverjük a cukorral és mascarponéval.
- A tejszínt félig felverjük, majd félidőben beletesszük a zselatin fixet.
- Óvatosan összekeverjük a mascarponés masszát a tejszínnel.
- Beletöltjük a formába, és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
- A díszítéshez az epret előkészítjük és a tejszínt félig felverjük beletesszük a vaníliás cukrot és a habfixálót, majd kidíszítjük. Levesszük a tortagyűrűt és tálaljuk.
Fortélyok:
Ha a tortagyűrűt kisebb átmérőre állítjuk (15-16 cm), magasabb a krém. Készíthetjük lap- vagy porzselatinnal is, annak megfelelő elkészítés szerint, akkor egy kicsit tömörebbé válik. A nagyobb méretű tortaformához dupla adag krémet számolhatunk.