A piskóta kakaós verziója. Ugyanúgy készítjük, csak a liszt egy részét kivátjuk kakaóval. Itt jó példát láthatunk a formában sült piskótára. Látványos, szívalakban tökéletes például Valentin-napra.
Hozzávalók:
- 6 tojás
- csipet só
- 6 ek. cukor
- 0,5 dl víz
- 3 ek. finom liszt
- 2 ek. rétes liszt
- 1 ek. kakaó
- 1 tk. sütőpor
Elkészítése:
- A sütőt bemelegítjük.
- A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük.
- A tojássárgáját a cukorral fehéredésig verjük. Belekeverjük a vizet.
- A lisztet, a kakaót és a sütőport elegyítjük és rászitáljuk a tojásfehérjére. Ráöntjük a tojássárgáját, majd mindhárom alkotóelemet lyukas fakanállal, körkörös mozdulatokkal, óvatosan összekeverjük.
- Sütőpapírral, vagy vajjal, liszttel kibélelt tortaformába öntjük, és közepes lángon megsütjük.
Fortélyok:
A hozzávalók szobahőmérsékletűek legyenek. A cukor csapott, a liszt közepesen púpos evőkanál legyen. Én a liszetet egy harmad rétes liszt, két harmad finom liszt-kakaó arányban keverem. Fontos, hogy a lisztet szitáljuk, sokkal levegősebb lesz. Nagyon óvatosan forgassuk össze a masszát, nehogy összetörjön a tészta. A sütőajtót csak a sütés végefelé nyithatjuk ki, mert összeesik a tésztánk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése