Hozzávalók:
- 20 dkg aszalt sárgabarack
- 4 cl amaretto likőr
- 20 dkg dió
- 8 dkg porcukor
- 15 dkg csokoládé
Elkészítése:
- Az aszalt sárgabarackot egy félórára, órára beáztatjuk a likőrbe.
- Összepépesítjük egy kicsit.
- Összekeverjük a darált dióval és a porcukorral.
- Ha szögletesre szeretnénk formázni: ellapítjuk egy tálcán, rövid időre a hűtőbe tesszük, majd felvágjuk és a felolvasztott csokoládéba mártjuk. Golyókat is formázhatunk, majd szintén olvasztott csokoládéba márthatjuk.
- Hagyjuk megdermedni, majd csomagoljuk.
Fortélyok:
A csokoládé olvasztása itt. A barack pépesíthetjük turmixszal, botmixerrel, darálóval. Amaretto likőr helyett használhatunk más likőrt is, például rumot, barackpálinkát, konyakot. Ha összeállítottuk és száraznak érezzük, vagy édesebbnek szeretnénk utólag likőrt is, cukrot is, diót is tehetünk bele.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése