A tészta hozzávalói:
- 3 evőkanál méz
- 5 evőkanál tej
- 5 dkg zsír
- 20 dkg cukor
- 1 tojás
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 50 dkg liszt
- 3 dl tej
- 3 evőkanál liszt
- 25 dkg vaj/margarin
- 25 dkg porcukor
- málna, eper vagy meggylekvár
- 10 dkg csokoládébevonó
- 2 evőkanál olaj
- kókuszreszelék
- A mézet, a tejet, a zsírt és a cukrot felforraljuk, majd langyosra hűtjük.
- Belekeverjük a tojást, a szódabikarbónát és a lisztet.
- 3 vagy 4 lapban megsütjük egy kb. 35x25 cm méretű tepsiben.
- A krémhez a tejet, a lisztet krémmé főzzük. Kihűtjük.
- A vajat/margarint a porcukorral habosra keverjük, majd a krémet kanalanként hozzáadjuk.
Összeállítás:
- A első lapot megkenjük a málna, eper vagy meggylekvárral, majd a krém egy részével. Így rétegezzük a három vagy négy emeletet.
- A tetejére csokoládét megolvasztjuk, az olajjal elkeverjük. Ráöntjük a tetejére, kókuszreszelékkel megszórjuk.
- Egy napig hűvös helyen állni hagyjuk.
Egyik kedvenc sütim. Nagyon guszták
VálaszTörlésKöszönöm Bianka!
VálaszTörlésÓ, ez az egyik kedvenc sütim! Nagyon finom és nagyon guszta ! Én is gratulálok a bloghoz-örülök, hogy megtaláltam!!
VálaszTörlésKöszönöm Trinity! Örülök, hogy itt vagy!
VálaszTörlésMelinda!
VálaszTörlésTotál kész vagyok a blogodtól! :)
Egyik recept jobb, mint a másik!
Köszönöm Raindrop! Nagyon örülök, hogy tetszenek a receptjeim!
VálaszTörlésHát, igen.. A klasszikusok egyike. A Zuram imádja, én meg olyan macerásnak tartom..., de imádom én is, és ez valami pazar lett!:)
VálaszTörlésKöszönm Szepyke! Örülök, hogy tetszett!
VálaszTörlésSzia Melinda!
VálaszTörlésItt válaszolok a hozzászólásodra, ha nem bánod:o) Gyönyörü dolgokat készítesz! Látom te is a konyha, és föleg a sütés rabja vagy :o) Szerencsés fiú lehet a keresztfiad, bizonyára nem csak születésnapokon kényezteted finomságokkal! Továbbra is nagyon sok sikert kívánok a munkádhoz!
Köszönöm szépen Maci, kedves vagy!
VálaszTörlés