Anyukám receptje, amit még apai nagymamámtól kapott. Éveken át sütöttük-szerettük, aztán egy kicsit háttérbe került. Nemrég visszatért, újra gyakori süti lett nálunk. Senki ne feledje, egy napig állni kell hagyni, hogy megpuhuljon! Van egy ismerősünk, aki háromszor sütötte meg, és háromszor dobta ki, gondolván elrontotta, mert kemény lett. Csak várta volna meg a másnapot!
A tészta hozzávalói:
- 3 evőkanál méz
- 5 evőkanál tej
- 5 dkg zsír
- 20 dkg cukor
- 1 tojás
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 50 dkg liszt
- 3 dl tej
- 3 evőkanál liszt
- 25 dkg vaj/margarin
- 25 dkg porcukor
- málna, eper vagy meggylekvár
- 10 dkg csokoládébevonó
- 2 evőkanál olaj
- kókuszreszelék
- A mézet, a tejet, a zsírt és a cukrot felforraljuk, majd langyosra hűtjük.
- Belekeverjük a tojást, a szódabikarbónát és a lisztet.
- 3 vagy 4 lapban megsütjük egy kb. 35x25 cm méretű tepsiben.
- A krémhez a tejet, a lisztet krémmé főzzük. Kihűtjük.
- A vajat/margarint a porcukorral habosra keverjük, majd a krémet kanalanként hozzáadjuk.
Összeállítás:
- A első lapot megkenjük a málna, eper vagy meggylekvárral, majd a krém egy részével. Így rétegezzük a három vagy négy emeletet.
- A tetejére csokoládét megolvasztjuk, az olajjal elkeverjük. Ráöntjük a tetejére, kókuszreszelékkel megszórjuk.
- Egy napig hűvös helyen állni hagyjuk.
10 megjegyzés
Egyik kedvenc sütim. Nagyon guszták
VálaszTörlésKöszönöm Bianka!
VálaszTörlésÓ, ez az egyik kedvenc sütim! Nagyon finom és nagyon guszta ! Én is gratulálok a bloghoz-örülök, hogy megtaláltam!!
VálaszTörlésKöszönöm Trinity! Örülök, hogy itt vagy!
VálaszTörlésMelinda!
VálaszTörlésTotál kész vagyok a blogodtól! :)
Egyik recept jobb, mint a másik!
Köszönöm Raindrop! Nagyon örülök, hogy tetszenek a receptjeim!
VálaszTörlésHát, igen.. A klasszikusok egyike. A Zuram imádja, én meg olyan macerásnak tartom..., de imádom én is, és ez valami pazar lett!:)
VálaszTörlésKöszönm Szepyke! Örülök, hogy tetszett!
VálaszTörlésSzia Melinda!
VálaszTörlésItt válaszolok a hozzászólásodra, ha nem bánod:o) Gyönyörü dolgokat készítesz! Látom te is a konyha, és föleg a sütés rabja vagy :o) Szerencsés fiú lehet a keresztfiad, bizonyára nem csak születésnapokon kényezteted finomságokkal! Továbbra is nagyon sok sikert kívánok a munkádhoz!
Köszönöm szépen Maci, kedves vagy!
VálaszTörlés