Innen kaptam én egy dobozzal! Eddig még sosem ettem, most megkóstoltam és úgy éreztem sütiben a helye. Finom, de tömény. Édesemnél találtam ezt a sablé receptet, remek választás volt.
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 22,5 dkg vaj
- 15 dkg nádcukor
- 15 dkg cukor
- 2 tojás
- 22,5 mogyoróvaj
- 30 dkg liszt
- 5 g sütőpor
- egy csipet só
- 10 dkg apróra vágott tejcsokoládé
Elkészítés:
- A vajat kikeverjük a kétféle cukorral, aztán a két tojással, majd a mogyoróvajjal.
- Hozzákeverjük a sütőporos lisztet a csipet sót és a darabolt csokoládét.
- Hűtőbe tesszük fél napra, vagy egy éjszakára.
- 4 cm átmérőjű hengert formázzunk belőle, és újra lehűtjük.
- A hengerből 1 cm vastag korongokat vágunk és sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük.
- Világosra sütjük, éppen hogy a széle barnuljon meg.
Fortélyok:
Tényleg 1 cm vastagra vágjuk és tényleg világosra süssük. Én egy kicsit vékonyabbra vágtam és tovább sütöttem, így is nagyon finom volt csak ropogósabb. A tepsiben elterülnek, hagyjunk helyet közöttük!
Jut eszembe: Ti láttatok már földimogyoró bokrot? Én még soha. Elvileg Magyarországon is megterem. Így néz ki.
Csodás a süti, nagyon szeretném puhán és ropogósan is! :)
VálaszTörlésNálunk tavasszal volt a kertészetben "vetőmag", néztem nagyot, hogy mit keres ott a földimogyoró, így fel lettem világosítva, de a vételre nem szántam rá magam. :))
Nagyon fincsi lehet
VálaszTörlésEgycsipet, köszönöm! Én még soha nem találkoztam vele, érdekes hogy ennek a termesztését mennyire nem ismerjük.
VálaszTörlésBianka, köszönöm.
Juj, de szeretem az ilyen sütiket!
VálaszTörlésA földimogyoróval kapcsolatos infók eddig nálam is "kimaradtak" :)
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.
VálaszTörlés