Hozzávalók 18 cm-es átmérőhöz:
- 20 dkg (24 db) babapiskóta
- 25 dkg eper
- 25 dkg mascarpone
- 17 dkg porcukor
- 2 dl tejszín
- 1 zselatin fix
Hozzávalók a díszítéshez:
- 15 dkg eper a díszítéshez
- 1 dl tejszín
- fél csomag habfixáló
- fél csomag vaníliás cukor
- szalag
Elkészítés:
- A babapiskótákkal kibélelünk egy 18 cm-es tortagyűrű vagy tortaforma alját és oldalát.
- Az epret összeturmixoljuk, összekeverjük a cukorral és mascarponéval.
- A tejszínt félig felverjük, majd félidőben beletesszük a zselatin fixet.
- Óvatosan összekeverjük a mascarponés masszát a tejszínnel.
- Beletöltjük a formába, és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
- A díszítéshez az epret előkészítjük és a tejszínt félig felverjük beletesszük a vaníliás cukrot és a habfixálót, majd kidíszítjük. Levesszük a tortagyűrűt és tálaljuk.
Fortélyok:
Ha a tortagyűrűt kisebb átmérőre állítjuk (15-16 cm), magasabb a krém. Készíthetjük lap- vagy porzselatinnal is, annak megfelelő elkészítés szerint, akkor egy kicsit tömörebbé válik. A nagyobb méretű tortaformához dupla adag krémet számolhatunk.
Nagyon szép lett!
VálaszTörlésGyönyörű lett
VálaszTörlésÓ! De guszta!
VálaszTörlésKIPRÓBÁLOM ÉN IS! :)
Nagyon szép!
VálaszTörlésGyönyörű lett! És az idővel mostanában én is hadilábon állok...
VálaszTörlésNagyon-nagyon szép lett!
VálaszTörlésÉn egyszer próbáltam eddig ilyen piskótás tortabélelést, de amilyen béna vagyok, nekem folyamatosan eldőltek, többet szenvedtem vele, hogy "álljanak", mint amennyi idő alatt végül összeállt az egész torta. :))
Köszönöm Lányok, kedvesek vagytok!
VálaszTörlésEgycsipet, nem Te voltál az ügyetlen, nagyon dőlöngélősek! Én a fekvő darabokkal támasztottam ki őket, így álltak meg. De épp ma vettem egy üveg edényt, amit erre is ki szeretnék próbálni. Majd mesélek!
Aztaaa, meseszép a torta! :)
VálaszTörlésGyönyörűséges!!!
VálaszTörlésAmi, Csibe, köszönöm!
VálaszTörlés