Hozzávalók:
- 20 dkg aszalt sárgabarack
- 20 dkg marcipán
- 3-5 cl Cointreau narancslikőr
- 5 dkg étcsokoládé
- 1 ek. olaj
Elkészítése:
- A marcipánt összegyúrjuk a likőrrel.
- Az aszalt sárgabarackok egyik oldalát felvágjuk, zsebet nyitunk.
- Megtöltjük egy adag marcipánnal, összezárjuk.
- A csokoládét felolvasztjuk, az aszalt sárgabarackokat félig belemárjuk.
- Sütőpapíron hagyjuk megdermedni.
Fortélyok:
A csokoládé olvasztása alacsony hőfokon történjen, és az edényünk alja ne érjen a forró vízbe, ha megég a csokoládénk, "túróssá" válik. Ha túl folyékony a masszánk kókuszreszelékkel sűríthetjük. Ajándéknak is tökéletes, ez esetben a csomagolással tovább fokozhatjuk az összhatást.
Ami még a képen látható:
Sötét barna kocka: Mazsolás-mogyorós tejcsoki
Világos kocka Nararcsos-manulás fehércsoki
A tetején sötétebb kocka: Mézeskalács praliné
Közép barna kocka: Grillázsostya
Sötét golyó: Mentolos koktélcseresznye
Forrás: Lajos Mari-Hemző Károly: 33 Karácsonyi édesség
A csokoládé olvasztása alacsony hőfokon történjen, és az edényünk alja ne érjen a forró vízbe, ha megég a csokoládénk, "túróssá" válik. Ha túl folyékony a masszánk kókuszreszelékkel sűríthetjük. Ajándéknak is tökéletes, ez esetben a csomagolással tovább fokozhatjuk az összhatást.
Ami még a képen látható:
Sötét barna kocka: Mazsolás-mogyorós tejcsoki
Világos kocka Nararcsos-manulás fehércsoki
A tetején sötétebb kocka: Mézeskalács praliné
Közép barna kocka: Grillázsostya
Sötét golyó: Mentolos koktélcseresznye
Forrás: Lajos Mari-Hemző Károly: 33 Karácsonyi édesség
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése