2009. december 22., kedd

Citromos-kókuszos habcsók

Ezt talán nem illene külön sütiként megjelölnöm, de lehet, hogy valakinek pont így lesz szimpatikus. Vaníliás linzert készítettem és az említett citromos cukormáz sok lett. Kapott egy kis kókuszt - sajnos le sem mértem - hogy jó formázható állaga legyen és kész. A hozzávalóknál megdupláztam a cukormáz mennyiségeit.

Hozzávalók:
  • 2 tojásfehérje
  • 20 dkg cukor
  • 2 ek. citromlé
  • kókusz (hogy pont jó legyen, ígérem legközelebb lemérem)
Elkészítése:
  1. Felverjük a tojásfehérjét a cukorral, citromlével.
  2. Belekeverjük a kókuszt.
  3. Kis halmokat készítünk, sütőpapíros tepsibe tesszük és kisütjük.

Ami még a képen látható:
Középen: Mézeskalács (jelenlegi recept)
1 óránál: Mazsolás-fehércsokis keksz
3 óránál: Csokis keksz
4 óránál: Vaníliás linzerek (narancsos cukormázzal fedve)
5 óránál: Vaníliás linzerek (kandírozott cseresznyével)
fél 7-nél: Áfonyás-mákos habcsók
fél 8-nál: Diós-kókuszos habcsók
háromnegyed kilencnél: Citromos-kókuszos habcsók
10 óránál: Vaníliás linzerek (citromos cukormázzal töltve)
11 óránál: Florentin szelet
koszorúban: Habcsók

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése