Falatnyi fehércsokis finomságok Rachel Allen nyomán, kisebb módosításokkal. Igazi vendégváró, de ha kell szállítani is könnyen lehet. Pillanatok alatt elkészül és a gyerekek is, felnőttek is szeretni fogják. A koktélcseresznyék mandulás aromája remekül kiegészíti a fehércsokit, de természetesen mással is díszíthetjük. Bogyós gyümölcsök akár bele is kerülhetnek.
Hozzávalók:
- 10 dkg fehércsokoládé
- 10 dkg vaj
- 20 dkg cukor
- 1 dl tej
- vanília
- 2 tojás
- 15 dkg liszt
- fél sütőpor
Hozzávalók a díszítéshez:
- 10 dkg fehércsokoládé
- 1 ek. tejszín
- 12 db koktélcseresznye
Elkészítés:
- A fehércsokoládét, a vajat, a cukrot, a tejet, a vaníliát vízgőz felett krémesre összeolvasztjuk. Hagyjuk egy kicsit hűlni.
- A tojást kicsit feverjük, majd a csokis masszához keverjük.
- A sütőporos lisztet szintén a csokis masszába keverjük, és gyors mozdulatokkal összedolgozzuk.
- Muffinpapírokkal, vagy vajjal-liszttel kikent muffinsütőbe adagoljuk és megsütjük.
- A díszítéshez a fehércsokit a tejszínnel megolvasztjuk. Megkenjük a muffinok tetejét és ráhelyezzük a félbevágott koktélcseresznyéket. Dermedni hagyjuk.
Fortélyok:
A csokoládé olvasztás részletei itt találhatók. A muffinoknál fontos, hogy külön keverjük össze a nedves és külön a száraz anyagokat, majd ezeket gyors mozdulatokkal dolgozzuk össze. Nem kell nagyon alaposan, mert ha sokáig keverjük kemény tésztát kapunk. Én most vajjal-liszttel kikent formákba tettem, utána "ültek" papírkapszliba a minimuffinok.
5 megjegyzés
Ezt aztán szívesen megenném! Nagyon nagyn guszták :)
VálaszTörlésEzek valami csodálatosak
VálaszTörlésMilyen kis helyesek :)
VálaszTörlésJuj, de kis édesek!
VálaszTörlésKöszönöm!
VálaszTörlés