Fehércsokis minimuffinok

Falatnyi fehércsokis finomságok Rachel Allen nyomán, kisebb módosításokkal. Igazi vendégváró, de ha kell szállítani is könnyen lehet. Pillanatok alatt elkészül és a gyerekek is, felnőttek is szeretni fogják. A koktélcseresznyék mandulás aromája remekül kiegészíti a fehércsokit, de természetesen mással is díszíthetjük. Bogyós gyümölcsök akár bele is kerülhetnek.



Hozzávalók:
  • 10 dkg fehércsokoládé
  • 10 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 1 dl tej
  • vanília
  • 2 tojás
  • 15 dkg liszt
  • fél sütőpor
Hozzávalók a díszítéshez:
  • 10 dkg fehércsokoládé
  • 1 ek. tejszín
  • 12 db koktélcseresznye
Elkészítés:
  1. A fehércsokoládét, a vajat, a cukrot, a tejet, a vaníliát vízgőz felett krémesre összeolvasztjuk. Hagyjuk egy kicsit hűlni.
  2. A tojást kicsit feverjük, majd a csokis masszához keverjük.
  3. A sütőporos lisztet szintén a csokis masszába keverjük, és gyors mozdulatokkal összedolgozzuk.
  4. Muffinpapírokkal, vagy vajjal-liszttel kikent muffinsütőbe adagoljuk és megsütjük.
  5. A díszítéshez a fehércsokit a tejszínnel megolvasztjuk. Megkenjük a muffinok tetejét és ráhelyezzük a félbevágott koktélcseresznyéket. Dermedni hagyjuk.
Fortélyok:
A csokoládé olvasztás részletei itt találhatók. A muffinoknál fontos, hogy külön keverjük össze a nedves és külön a száraz anyagokat, majd ezeket gyors mozdulatokkal dolgozzuk össze. Nem kell nagyon alaposan, mert ha sokáig keverjük kemény tésztát kapunk. Én most vajjal-liszttel kikent formákba tettem, utána "ültek" papírkapszliba a minimuffinok.

5 megjegyzés:

Ami írta...

Ezt aztán szívesen megenném! Nagyon nagyn guszták :)

Bianka írta...

Ezek valami csodálatosak

mandy tarragon írta...

Milyen kis helyesek :)

Csibe írta...

Juj, de kis édesek!

Melinda írta...

Köszönöm!