Eperkrémes torta

By Melinda - 19:30

Amiből az eperkrém nem fog látszani. Szülinapra készült ez a torta és a nagy jövés-menésben nem készült fotó a szeletekről. Külön kívánság volt, hogy a tortába főzött eperkrém kerüljön, kívülre pedig fondantborítás. Főzött epres krémem még nem volt, így frissen született receptet olvashattok alább. Nagyon kellemes, finom, igazán epres lett a végeredmény. És a színe, mint a díszítés rózsaszínje.




Hozzávalók a tésztához:
Hozzávalók a krémhez:
  • 2 csomag epres pudingpor
  • 8 kanál cukor
  • 5 dl tej (ha nem lesz hűtőben a torta, elég 4 dl)
  • 40 dkg eperzselé (két kis üveg)
  • 20 dkg vaj
Díszítés:
  • kb. 75+10+10 dkg fondant
  • zöld színezék
  • piros színezék
  • szalag
Elkészítés:
  1. Elkészítjük a fondantot. Ennek részleteit itt olvashatjátok, kiegészítve azzal, hogy amikor a porcukrot keverjük bele, félig kész (de még lágy) állapotban, két kis adagot kiveszünk és megszínezzük.
  2. Elkészítjük a piskótát. Ennek részleteit itt olvashatjátok.
  3. Az eperkrémhez a tejet felmelegítjük. A pudingport, a cukrot, és az eperzselét kevés tejjel elkeverjük, majd óvatosan hozzáöntjük a többi tejet és összefőzzük. Hagyjuk kihűlni.
  4. A vajat habosra keverjük, majd kanalanként hozzákeverjük a krémet.


Összeállítás:
  1. A piskótát 3 lapra vágjuk, a lapokat, majd a tetejét és az oldalát megtöltjük a krémmel, dermedni hagyjuk.
  2. Az előkészített fondantot átgyúrjuk, kinyújtjuk, és a tortára helyezzük.
  3. Fondantdíszekkel, szalaggal, gyertyákkal díszítjük.
Fortélyok:
A fondantot elkészíthetjük az ünnep előtt két-három nappal, a piskótát és krémet egy-két nappal, a díszítést egy nappal előtte, így kisebb részekre oszthatjuk a folyamatot. A fondant színezésénél használhatunk természetes (cékla, machta) vagy mesterséges szinezékeket (Szilas, Sőregi). A díszítéshez a kiszúróim egy 99 db-os gyerekkészletből vannak. :) Figurák, betűk, számok, minták. Fantasztikus! Ha a tálalás előtt hűtőben lesz a torta 5 dl tejjel, ha nem hűtőben tartjuk, akkor 4 dl tejjel készítsük a krémet. A fondant elhelyezése előtt feltétlen hagyjuk dermedni a krémet, különben csúszkálni fog a borítás. A fotón néhány hajszálrepedés látható a fondanton, ez annak a jele, hogy egy kicsit SZILÁRDabb volt a fondant mint az ideális. :)

  • Share:

You Might Also Like

7 megjegyzés

  1. Gyönyörűséges! ...és milyen finom lehet!

    VálaszTörlés
  2. Szívesen megkóstolnám, biztos nagyon finom!

    VálaszTörlés
  3. Aranyosak vagytok, köszönöm!

    VálaszTörlés
  4. Szia Melinda!
    Gyönyörű és biztos nagyon finom is ez a torta! Most a férjemnek szeretnék eperkrémes tortát készíteni, így találtam erre az oldalra. Egy nagyon sűrgős kérdésem lenne azonban: mi az az eperzselé? Hol lehet olyat venni? Vagy az eperzselé és az eper jam egy és ugyanaz?
    KÖSZIIIII!!!!
    Lívia

    VálaszTörlés
  5. Kedves Lívia!
    A hozzávalónál az eperzseléhez tettem egy linket, ahol megtekintheted hogy készítettem. Végül is eperdzsem, csak nincs benne a gyümölcshús és a magok. De az eperdzsem is tökéletes lehet hozzá. Örülök, hogy meglátogattál, ha bármi kérdésed van írj!

    VálaszTörlés