Habcsók

By Melinda - 22:39

A szépséges habcsókok, minden évben megsimogatják a lelkem. Az íze is finom, de bevallom nem azért sütöm. A szépsége, az ezüst cukorgyöngyök csillogása az ami megfog. Az idén arany és teklagyöngyös verziók is készültek. Természetesen ezek is ehetőek. Karácsonyfa díszítéshez is ideális lehet.

Hozzávalók:

  • 4 tojás fehérje
  • 1 csipet só
  • 15 +5 dkg pocukor
  • 5 dkg étkezési keményítő
  • cukorgyöngyök
Elkészítése:
  1. A tojások fehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük, majd apránként beleszitáljuk a 15 dkg porcukrot.
  2. Összekeverjük a maradék cukrot a keményítővel és apránként beleszitáljuk a masszába, de már csak lyukas fakanállal keverjük.
  3. Csillagcsőrős habzsákba tesszük, majd a sütőpapírral bélelt tepsire 2 körös karikákat formázunk.
  4. Megszórjuk a cukorgyöngyökkel, sütőbe tesszük. A sütőajtót fakanálnyi résre nyitva hagyjuk (vagy félóránként szellőztessük ki a sütőt) és alacsony - szinte langyos - hőmérsékleten 3 órán át szárítjuk, szikkasztjuk.
Fortélyok:
A tojások legyenek frissek és szobahőmérsékletűek. A habverő és keverőtál legyen teljesen tiszta és zsírmentes. A habverést nem szakíthatjuk meg, mert elfolyósodik a hab. Akkor van kész a hab, ha a kés nyoma megmarad, vagy amikor fejtetőre tudjuk állítani. Amikor befejeztük a habverés tilos az edény oldalához ütni a habverőt, "összerázzuk-romboljuk" a levegőbuborékokat. A hőfokkal óvatosan, nehogy megbarnuljon.

Változatok:
Ételfestékkel színezhetjük. Csokoládéba is márthatjuk.

  • Share:

You Might Also Like

0 megjegyzés