Rumos étcsoki trüffel

By Melinda - 13:30

Az étcsoki trüffel nálam a trüffelek királya. Markáns íze és olvadó állaga magával ragadja az embert. Itt most rummal kevertem, de bármilyen ízesítéssel készíthetjük.


Hozzávalók:
 • 25 dkg 60-70%-os étcsokoládé
 • 1 dl tejszín
 • 3 cl rum
 • 5 dkg vaj
 • kakaópor
Elkészítése:
 1. A csokoládét feldaraboljuk és a tejszínnel, a vajjal, a rummal vízgőz felett felolvasztjuk. Akkor kész, amikor a keverékünk homogén és folyékony.
 2. Langyosra hűtjük, majd egy éjszakára hűtőbe tesszük.
 3. A megszilárdult csokoládéból golyókat formázunk, majd a kakaóporba forgatjuk.
Fortélyok:
Mint már említettem: a csokoládét alacsony hőfokon, kevergetve olvasszuk, az edényünk alja ne érjen a forró vízbe, ha megég a csokoládénk "túróssá" válik.

 • Share:

You Might Also Like

3 megjegyzés

 1. Szia lány,

  Évánál találkoztunk Cegléden! Szuper a blogod, épp trüffel-kísérletet készülök lefolytatni életem első trüffel-kíséletét. Az a kérdésem, ha mindent felfőzök és felolvasztok, aztán hűtőbe teszek, a hűtőben nem fog tök szilárdra dermedni? vagy a tejszín nem fogja hagyni? ettől félek kicsit. köszönöm előre is jótanácsodat - eszti

  VálaszTörlés
 2. Szia Eszter!
  Örülök, hogy benéztél hozzám!
  A hűtőben egy kicsit tényleg megszilárdul, de éppen annyira, hogy utána egy kanállal és a kezed melegével formázni tudd. Jó maszatos leszel tőle :) de a végeredmény megéri. Írd meg milyen lett, üdv: Melinda

  VálaszTörlés
 3. rendben! betegeskedtem, ma állok neki - MOST! drukkolj. köszönöm szépen a segítséget*

  VálaszTörlés