Régi ízpárosítás az amaretto-csokoládé, illetve az amaretto-kávé, illetve akár hármasban is az amaretto-csokoládé-kávé. Ez a likőr az elsőre példa. Finom, gyors, egyszerű és tuti ajándék.
Hozzávalók:
- 20 dkg 60-70%-os étcsokoládé
- 4 dl tejszín
- 2 dl tej
- 10 dkg porcukor
- 3 dl amaretto
Elkészítése:
- Felolvasztjuk a csokoládét a tejszínnel, a tejjel, a cukorral.
- Beleöntjük az amarettot.
- Néhány napig érleljük és naponta összerázzuk.
Fortélyok:
A felolvasztott csokoládé, tejszín, tej homogén folyadék legyen. Langyosan öntsük az amarettot bele, hogy ne párologjon ki az alkohol a likőrből. Amikor üvegekbe töltjük szűrjük át.
A felolvasztott csokoládé, tejszín, tej homogén folyadék legyen. Langyosan öntsük az amarettot bele, hogy ne párologjon ki az alkohol a likőrből. Amikor üvegekbe töltjük szűrjük át.
0 megjegyzés