Marcipán- és narancskedvelőknek ajánlott. Én elfogult vagyok, mert a marcipánt is nagyon szeretem, a narancsot is, így hát ezt a bonbon is. A képen középen látható. A narancsos ízért a narancs- likőr, a narancshéj, és a kandírozott narancshéj felel. Jól végzik dolgukat, igazán narancsos.
Hozzávalók:
- 20 dkg marcipán
- 3-5 cl Cointreau narancslikőr
- 10 dkg kandírozott narancshéj
- 1 narancs héja
- 5 dkg étcsokoládé
- 1 ek. olaj
Elkészítése:
- Apróra vágjuk a kandírozott narancshéjat.
- A marcipánt összegyúrjuk a likőrrel, a kandírozott narancshéjjal, a belereszelt narancshéjjal.
- Golyókat formálunk.
- A csokoládét felolvasztjuk és a golyókat belemárjuk.
- Sütőpapíron hagyjuk megdermedni.
Fortélyok:
Csokiolvasztás. A golyókat belemárthatjuk praliné szett segítségével, vagy fogvájó segítségével. Ha igazán szépen szeretnénk megdermeszteni a fogvájókon megmártott golyókat szúrjuk hungarocellbe.
Csokiolvasztás. A golyókat belemárthatjuk praliné szett segítségével, vagy fogvájó segítségével. Ha igazán szépen szeretnénk megdermeszteni a fogvájókon megmártott golyókat szúrjuk hungarocellbe.
Ami még a képen látható:
Középen Narancsos marcipánpraliné (jelenlegi)
Világos kocka: Nararcsos-manulás fehércsoki
A sarkokban: Mézeskalács praliné
Közép barna kocka: Grillázsostya
Középen Narancsos marcipánpraliné (jelenlegi)
Világos kocka: Nararcsos-manulás fehércsoki
A sarkokban: Mézeskalács praliné
Közép barna kocka: Grillázsostya
0 megjegyzés