Ez a bonbon a Karamellás fehércsoki trüffel módosított verziója. Itt most nem karamellás, hanem mandulás, kandírozott narancsos, és nem golyós, kanem kockás. Az alap ugyanaz de az ízvilága mégis más. A forma módosítása nem csak változatosság miatt volt szerencsés, de az időtakarékosság szempontjából is sokat jelentett.
Hozzávalók:
- 35 dkg fehércsoki,
- 1 dl tejszín,
- 5 dkg cukor
- 5 dkg szeletelt mandula
- 10 dkg kandírozott narancshéj
- 3 cl narancslikőr
Elkészítése:
- A csokoládét feldaraboljuk és a tejszínnel vízgőz felett felolvasztjuk. Akkor kész, amikor a keverékünk homogén és folyékony. Belekeverjük a mandulát a narancshéjat, a likőrt.
- Formába öntjük, langyosra hűtjük, majd egy éjszakára hűtőbe tesszük.
- A megszilárdult csokoládét éles késsel feldaraboljuk.
Fortélyok:
A csokoládét alacsony hőfokon, kevergetve olvasszuk, az edényünk alja ne érjen a forró vízbe, ha megég a csokoládénk "túróssá" válik. A narancslikőrt érdemes először a kandírozott narancshéjra önteni, és együtt a kettőt a masszába forgatni.
A csokoládét alacsony hőfokon, kevergetve olvasszuk, az edényünk alja ne érjen a forró vízbe, ha megég a csokoládénk "túróssá" válik. A narancslikőrt érdemes először a kandírozott narancshéjra önteni, és együtt a kettőt a masszába forgatni.
0 megjegyzés