Ez is gyors és egyszerű praliné, és a marcipános-kekszes alapja sokféleképpen ízesíthető. Karácsonyra mézeskalács ízekkel készült, alsó-felső csokiborítással. Itt is gyors megoldás a szögletes szeletelés. Ha golyózni szeretnénk fontos, hogy frissen, dermedés előtt tegyük, mert utána már nehezebben formázható.
Hozzávalók:
- 20 dkg babapiskóta
- 20 dkg marcipán
- 5 dkg csokoládé
- 2 narancs reszelt héja
- 5 cl narancslé
- 5 cl narancslikőr
- 1 ek. mézeskalácsfűszer
Elkészítése:
- A babapiskótát ledaráljuk, vagy sodrófával apró darabokra törjük.
- Lereszeljük a marcipánt, a csokoládét, a narancs héját, hozzáadjuk morzsalékos babapiskótát, a mézeskalácsfűszert, a narancslét, a narancslikőrt és összedolgozzuk a masszát.
- Egy tortaformát (lehet kerek is, szögletes is) kibélelünk sütőpapírral és belenyomkodjuk a masszát.
- Csokoládéval bevonjuk a tetejét és hűlni hagyjuk.
- Ha megdermedt kifordítjuk és a másik oldalát is bevonjuk a csokoládéval.
- Ha a másik oldal is megdermedt, felkockázzuk.
Fortélyok:
Először a száraz alapanyagokat keverjük össze, utána adjuk hozzá a folyadékokat, így könnyebb egyenletes, homogén masszát nyernünk.
Először a száraz alapanyagokat keverjük össze, utána adjuk hozzá a folyadékokat, így könnyebb egyenletes, homogén masszát nyernünk.
0 megjegyzés